Jak řešit jídlo na lowcost cestách?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pokud jste vášnivý lowcost cestovatel, jistě také řešíte otázku jídla a stravování. Ono ne vždy máte možnost koupě jídla v restauracích a pokud ano, možná to není zrovna váš šálek kávy. Co tedy v této situaci dělat?

Jak na lowcost stravování při přesunech?

Už při delším přesunu autobusem, vlakem nebo letadlem je třeba si zajistit nějaké jídlo Většina dopravních společností vám jídlo může nabídnout, ale je to pouze z limitovaného menu a ceny jsou povětšinou dost přemrštěné. Což není pro lowcost cestovatele ideální.

Není tedy nic jednoduššího, než si o 10-15 minutek dříve přivstat a udělat si nějaké jídlo s sebou. Nabízí se klasický sendvič nebo toast, což máte hotové za několik málo minut a pořizovací cena je velmi nízká. Zeleninové nebo těstovinové saláty jsou také moc fajn volbou. Vše doplňte nějakým čerstvým ovocem, jogurtem nebo sušenkami, které vás nabijí energií po celý den. Nezapomeňte i na láhev s pitím (do letadla pouze prázdnou láhev), jelikož pití je na letištích a nádražích dost předražené.

Pokud nemáte čas na přípravu stravy doma, vyberte si něco v místním obchodě ještě než pojedete na nádraží nebo letiště. Pečivo, croissant, plněné bagety nebo hotové těstovinové saláty jsou dobrou volbou. Opět ušetříte mnoho, oproti letištím nebo nádražím.

Bydlení a lowcost strava při cestování

Pokud jste na cestách, volte ubytování přes AirBnb, kde je možnost si pronajmout buď celý byt nebo alespoň pokoj ve sdíleném domě. Povětšinou máte i přístup do kuchyňky a tím pádem i možnost si vařit. Využijte ji, jelikož to je opravdu lowcost řešení a je zcela na vás, co si uvaříte za jídlo. Neříkám, že máte vyvářet každý den náročná jídla, to ne. Když už jste v nějaké nové zemi, bezesporu zkuste místní kuchyni, navštivte restaurace a kavárny, ale vše s mírou. Ono pokud každý den půjdete 2x do restaurace (oběd, večeře), váš výlet se dost prodraží a poté už se nedá mluvit o lowcost cestování.

Pokud jste v hotelu, vezměte si s sebou např. hrníčkové polévky, nebo polotovary a poproste na recepci o uvaření vody. Není to sice ideální strava, ale věřte, že vás to na nějaký čas zachrání. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by mi nevyhověli. Pracovníci hotelů a penzionů mají pochopení a jsou vstřícní.

 

Zkuste najít kompromis, jídlo je důležité, ale je třeba nic nepřehánět. Domluvte se spolucestovatel, že např. na oběd si něco uvaříte a na veřeři si zajdete do restaurace apod. Tím  zbytečně neutratíte mnoho peněz, ale zároveň si danou lokalitu naplno užili, protože o tom je cestování!

Sdílet článek

Komentovat článek